abprofessio_row03_új_b.jpg
hírlevél
2007. augusztus
Specialistáink
Hírlevél regisztráció
×
×
×
A × jelölésű mezők kitöltése kötelező!

Ha a megjelenítéssel problémád van, kérlek a levelező programodban az Eszközök/Beállítások/Biztonság menüpontja alatt a "Képek és más külső tartalmak blokkolása HTML formátumú e-mail üzenetekben" ne legyen kipipálva. Vagy kattints ide!


Kedves Olvasónk!

Ülök a teraszon, az asztalon a laptop, előttem a Velencei tó és a mesés táj. A fejemben és a szívemben zsong az augusztus. Felejthetetlen pillanatok, néha csak pillanatok, pedig jó lenne, ha órák lehetnének. No vegyük sorra. Ne aggódj, csak a mindenki számára fontosakat sorolom. Idén is nyaraltak nálunk Sukorón, a Köpüs utcában az Üzlettársaink, idén is volt CHI-Klub és elindult Bob Goshen 21 napos tréningprogramja. Továbbá biztos, hogy túléljük az E 412-öt, ugyanakkor nyugtalanít, hogy Bük-fürdőre menet a 8-as út mentén, a bűztől karnyújtásnyira szedték a bodzát. Hál’ Istennek választhatunk, mit iszunk. Akik idén nálunk nyaraltak, ha akartak, ha nem, velünk konzultáltak, és testreszabottan beszéltünk át témákat. Állítom, sokat tanultunk egymástól. Ezek a hetek a „kisházban”, nekik mindenképpen a Csapatépítésről szólnak, hiszen a mindennapjaikat szervezik és élik egymásra figyelve és egymást elfogadva. Hát voltak történések! A CHI-Klub, mint minden évben, idén is új Direktorokat hozott közénk. Meglepődtek, hogy a közös beszélgetés velük kezdődött. Jó volt meghallgatni beszámolójukat arról, ahogy idáig eljutottak, különösen, hogy közben két 30 literes bográcsban Modor Péter és Mészáros Robi felülmúlhatatlan birkapörköltet és gulyást kanyarított, olyan zamatosat, hogy mindenki megnyalta a tíz újját. Kántor Pisti Kisvárdáról hozott saját készítésű jubileumi tortát a 12. CHI-Klubra. Megkóstoltuk Pfeifenróh Anikó fogyókúrás legényfogóját és készültünk a 2008-as minősülésekre. Itt az ideje, mert aki a tavaszi Vezetői Tréningen a Földközi tenger hullámain szeretne ringatózni, utána pedig Los Angelesben a Nagykonferenciára akar utazni, annak terveznie kell és érdemes. Ahogy a hónap végére érünk és remélhetőleg feltöltődve Te is iskolába indítod kisebb-nagyobb gyerekeidet, javaslom, beszéljétek át, mit akarnak elérni ebben a tanévben. És ezt írja is le a csemete. Nálunk nem titok, - igaz már csak Zsófi-, pontos kiírásra kerül, milyen bizonyítványt szeretne, no meg az is, hogy: „Meg tudom csinálni:” Aztán ezt nézegeti minden nap. Akkor is amikor semmi kedve matekozni, meg akkor is, amikor tornázni kell még este, hogy legyen erő a következő naphoz. Azt még elárulom, hogy már most elkezdte enni a TOP -ot.
"Rakd rendbe az embert és működik az üzlete"
Ezt a cikket a nyáron találtam, amikor pont azon gondolkodtam, hogyan segíthetnénk a változó korú férfiakon. Mint oly sokszor, most is kiderül, hogy előszőr a saját portánkon kellene körbenézni, már aki beleesik ebbe a korosztályba. Nekem az jutott eszembe, hogy feltehetően a férfiak is hasonló helyzetben vannak. Évekkel ezelőtt Dr Csabay László mondta a férfiklimaxról, hogy nem akkor kell egy férfinek megírnia élete fő művét. Azt hiszem, kezdem érteni.

ŐSZINTÉN A VÁLTOZÓKORRÓL

A 45-55 év közötti nők óriási testi-lelki változáson mennek keresztül.

A hormonok csökkenése nem pusztán kellemetlen tünetekben jelentkezik, hanem valódi átalakulásokban is. Az új élet teremtésének lehetősége megszűnik, és lassan a gyereknevelés is lezárul. Ezzel egyidejüleg kénytelenek szembesülni a múlandósággal.

Nem könnyű ez egy olyan korban, amelyben a siker kizárólagos záloga a fiatalság. A nők, koruk előrehaladtával egyébről sem hallanak, mint a szűkülő lehetőségekről, bezáródó kapukról. A klimaxot ma a társadalom olyan problémaként kezeli, amelyről nem illik tudomást venni.

Pedig fontos lenne tudatosítani az ebbe a korosztályba tartozó nőkben, hogy nincsenek egyedül, az életkori krízis természetes jelenség. Arra inspirál, hogy új egyensúlyt keressünk. Azok, akik megelégedéssel zárták le az előző időszakot, sikeres szakmai pályafutást, szerető családot, jól felnevelt gyerekeket tudhatnak maguk mögött, könnyebben átvészelik a válságot. Elérkeznek a csúcsra, és learathatják életük babérjait. Ilyenkor születnek meg a nagy összegzések, amelyeket továbbadhatnak a következő nemzedéknek. Minden a kezükben van: tudás, tapasztalat, hatalom és szabadság. Új kapuk nyílhatnak a bezáródó kapuk helyén, csak észre kell venni őket! Lehetőségük lesz arra, hogy a melegséget adó nagymamaság, vagy az eddig idő hiányában ki nem élt kedvteléseik felé forduljanak. Így az élet nem a leépülés, hanem a fejlődés jegyében folytatódik. Azok, akiknek sikerül új, értelmes elfoglaltságokat találniuk, a változókori kellemetlenségeket is sokkal könnyebben viselik.

Azoknak viszont, akiknél a mérleg minuszban maradt, kűzdelmet igér ez az időszak. Ám a válság is lehet termékeny. A változókor belső feszültségeit, mint jótékony szelet befoghatják a vitorláikba. Persze az is előfordulhat, hogy a problémáikkal nem tudnak egyedül megbírkózni. Ilyenkor segíthet egy jó barátnő, vagy egy női közösség, akik megértésükkel átvezetnek a nehéz korszakon.

Nők Lapja, 2007. július 25.
óra2_kicsi.jpg
Fókuszban
Belső biológiai óránk II. rész

Éjféltől déli 12-ig lásd a júniusi hírlevélben!

13 óra
A vese pihen, a vérbe kevesebb szőlőcukor kerül. Mögöttünk van a napi aktivitás első fázisa.
Fáradtságot érzünk, pihenésre van szükségünk.

14 óra
Az energia csökken, reakcióink lassulnak. A huszonnégy órás ciklus második legmélyebb pontja ez.

15 óra
Közérzetünk javul. Érzékszerveink különösen jól működnek. Kitűnő a szaglásunk, nagyszerűen meg tudjuk különböztetni az ízeket. Az ínyencek ilyenkor ülnek asztalhoz.

16 óra
A vérben növekszik a cukorszint. Ez azonban normális dolog, nem jelent betegséget, mivel a cukorszint később újból csökken.

17 óra
Teljesítményünk még kitűnő. A sportolók épp ilyenkor edzenek a legintenzívebben.

18 óra
Újra csökken a fájdalomérzet. Még kedvünk van a mozgáshoz, pszichikai frissességünk azonban fokozatosan csökken.

19 óra
Emelkedik a vérnyomásunk, pszichikailag bizonytalanok, idegesek vagyunk, még apróságokért is hajlamosak vagyunk a veszekedésre.

20 óra
Testsúlyunk eléri a napi maximumot, reakcióink rendkívül gyorsak. A gépkocsivezetők formában vannak, ilyenkor történik a legkevesebb baleset.

21 óra
Pszichikailag újra stabilizálódunk. Az emlékezet befogadóképessége este növekszik.

22 óra
A fehérvérsejtek száma négyzetmilliméterenként 8000-ről 12000-re szaporodik. Emelkedik a testhőmérséklet.

23 óra
Testünk már pihenésre készülődik, de folytatódik a sejtek megújulása.

24 óra
Ha huszonkét órakor tértünk aludni, kellemesen tölthetjük az éjszakát. Testünk és agyunk megszabadul mindattól, ami felesleges.

kaja_kicsi.jpg
Mindennapi praktikák
Fogyókúrás legényfogó - Dr Pfeifenróth Anikó receptje

Hozzávalók:

1 csomag gesztenyemassza
2 ek kakaó
1 NuPlus (áfonyás a legjobb)
1 Fortune Delight (citromos)
1-2 csepp Suncare
15-20 szem kimagozott meggy
kevés reszelt mandula, vagy apróra vágott dióbél
kókuszreszelék a megforgatáshoz

A hozzávalókat, a kókuszreszelék kivételével egy tálban alaposan összegyúrjuk. Amennyiben szükséges, némi folyadékot adunk a masszához. Ez a friss gyümölcs szezonban lehet 1-2 evőkanál víz, télen lehet a meggybefőtt leve. Vizes kézzel egy kevés masszát a tenyerünkbe simítunk, a közepébe teszünk egy szem meggyet, majd egy kis masszát hozzáadva gömböt formálunk belőle. A végén kókuszreszelékbe forgatjuk. A család, vagy a vendégek számától függően többszörözzük a hozzávalókat. Anikó 3 csomag gesztenyemassza és 1 üveg befőttnél kevesebbel nem foglalkozik.

Még mindig süt a Nap!

Legfrissebb információink szerint kíválóan lehet még napozni a Kéz-és Testápoló, a sima Suncare és a SunBreeze olaj kombinációjával. Ha már megtörtént a „baj”, a Kéz- és Testápoló a SunBreeze olajjal kiváló „hűsítő”, nem húzódik a bőr, lehet éjjel aludni.
borito-webre.JPG
Eszközajánló
Megjelent a szlovák nyelvű Lapozós könyv. Reméljük, ezzel is közelebb jutunk egy jelentős piac igényeinek kielégítéséhez. Következő tréningünkre új köntösben jelenik meg a részletes „Kandesn termékleírás” és a „Kinai regeneráció” részletes termékleírás füzet.
Eseménynaptár
Legközelebbi tréningünk 2007. szeptember 15 -én lesz 10.00 órai kezdettel Budapesten, a szokott helyszínen. Témája: Kifogáskezelés kérdezéstechnikával. Ugyanekkor adjuk át a 90 - napos szponzorálási programot sikerrel teljesítők elismerő okleveleit is. A programról szeptember 12 -étől a honlapon juthatsz információhoz. Ugyanitt, egészen a Karácsonyi Party -ig, megtudhatod a legfontosabb tréningek és Csoporttalálkozók időpontját és helyszínét.

Üdvözlettel a szeptemberi viszontlátásig:

Addig is ... ne csak olvasd, csináld is!


Edina és Jóska


A hírlevélben megjelent írások helyességéért felelősséget nem vállalunk, s azok semmiben nem képviselik a Sunrider International, vagy a Sunrider Hungary Kft. üzlet vagy termékpolitikáját.
1125 Budapest, Trencséni u. 33/b - Telefon: (1) 35 57 548
A&B Professio Kft. © Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.